Terug naar overzicht

Brandje blussen!

Op vrijdagmiddag 18 oktober hebben we een bezoek gebracht aan de lokale brandweerkazerne. Het was een unieke kans voor de leden van de kring om niet alleen kennis te maken met het werk van de brandweer, maar ook om praktische vaardigheden op te doen.

Brandje blussen!


Na een hartelijk ontvangst door Siep van Staveren de BHV-er van dienst, begonnen we gelijk aan het hoogtepunt van de middag. Siep liet ons zien en ervaren hoe een beginnende brand op de werkvloer snel en effectief geblust kan worden. Met behulp van verschillende blusmiddelen, zoals een schuimblusser en een CO2-blusser, werd uitgelegd hoe elk type blusser voor specifieke soorten branden wordt ingezet. Onder toeziend oog van Siep mochten we zelf proberen een kleine oefenbrand te blussen, wat zorgde voor veel enthousiasme en soms een beetje spanning.

Na de blus sessie kregen we een rondleiding door de kazerne. Brandweerman Marco Ponne liet ons de moderne voertuigen en de verschillende soorten gereedschappen die de brandweer dagelijks gebruikt zien, en vertelde enthousiast over de uitdagingen en verantwoordelijkheden waarmee de brandweer te maken heeft, van het blussen van branden tot hulp bij verkeersongevallen.

Het bezoek werd afgesloten met een drankje in de brandweer kantine, waar nog gezellig nagepraat werd. Dankzij de brandweer en de demonstratie van de BHV-er gingen we naar huis met waardevolle kennis over het blussen van branden, die we hopelijk nooit nodig zullen hebben.

Ondanks de geringe opkomst was het een geslaagde middag

Bill de Kimpe

okk-brandweer-6.jpgokk-brandweer-11.jpgokk-brandweer-16.jpgokk-brandweer-17.jpgokk-brandweer-21.jpgokk-brandweer-22.jpgokk-brandweer-3.jpg

Wil je ook lid worden?

Wilt u ook lid worden, vul dan uw gegevens in, dan nemen wij contact met u op.

Lid worden

Contact

E-mail naar info@okkrimpen.nl

  • Volg ons op